Zó werkt solliciteren in thuiswerktijd!

Solliciteren in thuiswerktijd? Dat kan gewoon bij AFAS. Sterker nog: het gaat bijna hetzelfde als normaal. Toch kunnen we ons voorstellen dat je er vragen over hebt. Hieronder lees je de acht belangrijkste.

Okay, even eerlijk: zoeken jullie wel mensen nu?

Jazeker! De werving voor trainees consultancy, sales en productmanagement loopt gewoon door. Net zoals voor onze afdelingen customer support en development. O ja, we zoeken ook nog goede theatertechnici. Er is maar één functie waarvoor we even een vacaturestop hebben: medewerker hospitality. In die functie kun je namelijk niet thuis beginnen.

Dus als ik word aangenomen, ga ik eerst vanuit huis aan de slag?

Jep. De eerste medewerkers zijn al op die manier gestart. En dat gaat prima! We kijken samen wat je thuis nodig hebt, en wat we bij je moeten installeren, of langsbrengen. Komt helemaal goed. Je krijgt ook gewoon goede begeleiding, en we kijken lekker met je mee bij je eerste opdrachten.

En mijn contract? Wordt dat korter dan normaal?

Nee joh! Dat doen we zoals altijd: proeftijd van een maand, dan een jaarcontract en daarna - als jij net zo blij met ons als wij met jou - een contract voor onbepaalde tijd. Die proeftijd is er alleen voor als wij écht geen match zijn. De rest telt niet.

Klinkt goed! Als ik solliciteer, hoe werkt dat dan?

De basis is niet anders dan normaal. We willen dat we elkaar in korte tijd goed leren kennen, zodat we allebei een goede beslissing kunnen nemen. Dat begint met jouw digitale sollicitatie. Vervolgens bellen we je, om te horen waarom je nou precies bij ons solliciteert en niet ergens anders. Gaat dit gesprek goed? Dan ben je klaar voor stap 2: het sollicitatiegesprek. Niet bij ons in Leusden, maar via Microsoft Teams.

Ben ik er dan, na dat gesprek?

Nee, net als anders, verwachten we wel wat van je. Wat we verwachten is een beetje per vacature verschillend. Neem bijvoorbeeld het consultancy traineeship. Allereerst krijg je van ons een opdracht om mee aan het werk te gaan. Vervolgens heb je drie online meetings: eentje met een collega aan wie je je opdracht pitcht, een met een collega met wie je op het scherm kunt meekijken (een online meeloopmoment) én een waarbij je een wandeling maakt  met een collega om vragen te stellen. Je gaat echt naar buiten, en praat via Teams. Zo zetten we meteen de standaard voor thuiswerken: zorg voor voldoende frisse lucht.

En als ik al die stappen gezet heb?

Dan is het tijd voor de grande finale. Dat is je auditie. Normaal die je dat in ons theater, nu met een zelfgemaakt filmpje en een gesprek met je collega’s.

Ik heb nog wel een probleem: ik word onzeker van videobellen.

Goed nieuws: dat werden we allemaal. We zijn dan wel een softwarebedrijf, maar het is echt niet zo dat wij de hele dag in allerlei online meetings zaten. Ons advies: zet je er overheen. Gebruik deze tijd om er beter van te worden. Anders zit je straks maanden alleen maar te wachten. Gewoon een kwestie van doen, doen, doen (het liefst vóór je sollicitatiegesprek natuurlijk). Na een keer of drie is de koudwatervrees er echt wel af. Het went, geloof ons. En mocht je nou echt naar ontspanning zoeken tijdens het gesprek, speel dan gewoon de videosollicitatiebingo (die kun je hier downloaden).

Is er een dresscode voor online solliciteren?

Nee. Wel is het handig om er professioneel uit te zien. Als je naar beneden scrollt op deze pagina, zie je voorbeelden. Verder is het belangrijk dat je een goede plek kiest om een online gesprek te voeren. Denk goed na over wat je wilt laten zien: een rommelige kast of een strakke witte muur? En doe even een test hoe het klinkt. De badkamer is misschien mooi opgeruimd, maar het is ook belangrijk dat we je kunnen verstaan. Zodat jij jouw verhaal helemaal goed over het voetlicht brengt. We zien ernaar uit je te ontmoeten!

Waar vind ik dan al jullie vacatures?

Is het jouw droom om bij ons te komen werken? Bekijk dan hier al onze vacatures en solliciteer!