Solliciteren bij AFAS


Het is belangrijk dat we elkaar in een korte periode goed leren kennen. En dat verloopt natuurlijk via een duidelijk plan, daar houden we van bij AFAS.  

Wat je hieronder leest geldt met name voor sollicitanten die solliciteren voor één van onze traineeship vacatures. Voor een andere vacature kan het zijn dat het net wat anders gaat. Zo hoef je als developer bijvoorbeeld geen presentatie te geven, voor die functie zijn andere skills veel belangrijker.  

 

Solliciteren bij AFAS, hoe werkt dat?

Je bent 4 stappen verwijderd van je nieuwe functie bij AFAS.

Stap 1
Digitaal solliciteren

 
 

Stap 2
Het eerste gesprek

 
 

Stap 3

Een kijkje in de keuken

 
 

Stap 4
Jouw grande finale

 
 

Stap 1: Digitaal solliciteren

Je wil bij AFAS komen werken. Leuk! Maar we willen graag weten waarom. En dat begint met je cv en motivatie. Bij de vacature vind je achter de knop solliciteren alles om je sollicitatie onze kant op te sturen.

Dat lezen we direct en we bellen je binnen 24 uur* terug.

In dat telefoongesprek zijn er drie mogelijkheden:

  1. Hoera! Je hoort dat je bent uitgenodigd voor het gesprek.
  2. Balen! Je hoort dat je niet door bent naar de volgende ronde.
  3. Iets daar tussenin: je hoort dat we nog even met je willen doorpraten, voordat we kiezen voor optie 1 of 2. En, dat doen we dan meteen na dit gesprek.

* Lukt dat onverhoopt niet? Dan bellen we je alsnog zo snel mogelijk én maken we het goed met je.

Stap 2: Het gesprek

Je hebt je eerste sollicitatiegesprek telefonisch, en in sommige gevallen spreken we af in Leusden. Top! Bereid je je wel even goed voor? Hier een aantal tips!

Aan het einde van het gesprek hoor je meteen of je door bent naar de volgende ronde.

Stap 3: Een kijkje in de keuken

Je loopt een halve dag mee met collega’s op de afdeling waar je hopelijk gaat werken. Mogelijk doen we dit digitaal. Zo krijg je een goed beeld van je werk en werkplek, en leren we elkaar meteen beter kennen. Met deze ervaring ga je aan de slag met een kleine opdracht. Zo zien we of er een wederzijdse klik is tussen jou en AFAS.

Als dat zo is én je hebt gesolliciteerd op een van de traineeships, dan ben je klaar voor de laatste stap! Heb je gesolliciteerd voor een andere functie? Dan is deze stap de laatste, of juist de eerste van jouw fonkelnieuwe carrière!

Stap 4: Jouw grande finale!

Solliciteer je voor een van de traineeships? Dan geef je een presentatie aan je toekomstige collega’s. De uitgelezen kans om te laten zien dat je dezelfde passie hebt als wij en met dezelfde bevlogenheid kan praten over automatisering en procesoptimalisatie.

Zijn we nog steeds enthousiast, en hopelijk nóg enthousiaster, dan verwelkomen we je heel graag als onze nieuwe collega!

Hoe bereid ik mijn sollicitatiegesprek voor?

Hierbij een aantal tips van... onszelf.

  • Kijk goed rond op de website van AFAS. Lees daar meer over onze visie en missie en neem meteen een kijkje in ons jaarverslag.
  • Check je gesprekspartners op social media, zodat je weet wie je straks voor je hebt.
  • Bedenk goede vragen. Wij hebben er genoeg, maar we willen graag een gesprek, geen verhoor.
  • Dress to impress. Blijf jezelf, maar bij AFAS is business casual de gewoonte onder collega's.

Nog vragen? Stuur ons een appje!

Veelgestelde vragen

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen. We hebben een handig overzichtje gemaakt.