Veelgestelde vragen


Je hebt vast nog vragen wanneer je bij AFAS wilt gaan solliciteren. Je kunt ons uiteraard alles vragen. Maar stiekem is het toch wel lekker als je dit zelf kunt vinden. Wie weet ontdek je tussen de veelgestelde vragen nog informatie die je nog niet wist. Win-win dus!
De AFAS Werkwijzer

Alle arbeidsvoorwaarden staan gewoon openbaar online


Je hebt interesse in een functie bij AFAS. De arbeidsvoorwaarden die daarbij komen zijn niet onbelangrijk. Gelukkig zijn deze openbaar. Daar vind je dus een hoop informatie!

In onze beleving maken regels harteloos en hersendood. Wij kiezen er daarom voor om te werken vanuit vertrouwen. Verwacht dus niet dat je eindeloos veel regels in deze Werkwijzer tegenkomt. In deze Werkwijzer vind je vaker een advies of richtlijn en soms gewoon helemaal niets. Neem verantwoordelijkheid, overleg met collega’s en handel vanuit gezond verstand. Dat is ons credo.

“Werk met gezond verstand en in het belang van AFAS“

Veelgestelde vragen


 Waar is AFAS gevestigd?

Ons kantoor is gevestigd aan de Philipsstraat 9 in Leusden op bedrijventerrein Ter Horst. Vanaf januari 2021 vind je ons op Inspiratielaan 1 in Leusden. We hebben ook een vestiging in België (Mechelen), Curaçao (Willemstad) en Aruba (Oranjestad).

 Kan ik een open sollicitatie indienen?

Onze AFAS Academy is onze kweekvijver voor nieuw talent. De meeste collega's stromen door naar een buitendienst functie. Toch zijn er de laatste jaren ook veel collega's intern doorgegroeid naar andere functies zoals marketing, test & documentatie of productontwikkeling. We kunnen je geen zekerheid bieden dat wanneer je op de Academy begint, je zult doorgroeien naar een andere afdeling. Ook bij een open sollicitatie kom je dus in onze Academy terecht.

 Ik zie geen einddatum bij jullie vacatures staan, kan ik altijd starten?

De Traineeships bij AFAS zijn doorlopend beschikbaar. Het consultancy traineeship start in de maanden februari, april, juni, augustus, oktober en december. Voor het sales traineeships kun je iedere maand starten. Andere vacatures blijven open staan totdat deze vervuld zijn.

 Heb ik uitzicht op een vast contract?

Jazeker. Je krijgt een proeftijd van één maand. Als we na één jaar nog steeds gelukkig samen zijn, dan zetten we je contract om in een vaste aanstelling. Wij houden van duidelijkheid en vertrouwen.

 Een stage of bijbaan bij AFAS, is dat mogelijk?

Jazeker. De facilitaire dienst biedt geregeld mogelijkheden voor een bijbaan. Bekijk ons vacatureoverzicht voor het actuele aanbod. Ook biedt AFAS veel mogelijkheden op het gebied van afstuderen. Een meewerkstage is helaas niet mogelijk.

 Wat doet AFAS aan MVO?

Ons uitgangspunt is dat we ook in de dagelijkse operatie van ons bedrijf ons inzetten voor medewerkers, milieu en maatschappij. Dit zie je terug in allerlei aspecten: hoe we omgaan met leveranciers, ons wagenpark, een verantwoord pensioen, afvalproductie, onze nieuwbouw, lokale sponsoring, het goed-doen uitje en de AFAS Foundation. In 2018 ging ruim 7% van de winst (€4 mln.) naar de AFAS Foundation.

 Welke faciliteiten biedt AFAS aan?

Tal van leuke feestjes, zoals de vrijdagmiddelborrel, de kantoordag (dan zijn alle collega's op kantoor, ook de buitendienst medewerkers), het goed-doen uitje, het AFAS-uitje, de inspiratiedagen en ga zo maar door. Alle feestjes vind je hier. Maar ook vitaliteit vinden we belangrijk. Zo hebben we een fitnessruimte en bieden we bootcamp- & yoga-lessen aan. Je kunt in je pauze tafeltennissen, tafelvoetballen of achter de arcadekasten. En ook voor meer serieuze onderwerpen zoals stress, de balans tussen werk en privé, gezond leven en slapen organiseert AFAS regelmatig sessies. In 2018 stuurden we al onze collega's op reanimatiecursus.Is je vraag niet beantwoord?

Neem dan contact met ons op!Jobalert

Op de hoogte blijven van onze vacatures en nieuws? Meld je aan voor de jobalert.