Afstuderen bij marketing

 Frisse ideeën en een heldere blik zijn altijd welkom bij AFAS. Ben je een marketeer in spe en op zoek naar een afstudeeropdracht? Dan heeft AFAS misschien wel dé stageplek waar je naar op zoek bent!


Dit heb je

 • HBO denk-, maar vooral DOE-niveau
 • Last van een niet-aflatende nieuwsgierigheid
 • Fulltime beschikbaar voor 5 maanden (Afwijkende beschikbaarheid? Laat het ons weten)
 • Afrondende fase van je HBO-studie en je studie heeft een relatie met marketing

Dit kan je

 • Zelfstandig én in teamverband werken
 • Je ziet en creëert kansen om het team én AFAS naar een hoger niveau te tillen
 • Je bent kritisch en hebt een eigen mening
 • Je bent ambitieus en leergierig

Dit krijg je

 • Inspirerende, enthousiaste, jonge collega's
 • Uitzicht op een vaste baan bij AFAS (veel stagiairs gingen je voor!)
 • Een goede beloning in de vorm van een stagevergoeding
 • Uitdaging en een goede begeleiding
 • Een wedstrijd AZ of naar een concert in AFAS Live als je je best doet :)Zo werkt marketing bij AFAS


Van eerste contact tot einde contract

Alles wat we bij AFAS doen houden we tegen onze pay-off Inspireert Beter Ondernemen aan. Wij willen bedrijven laten zien dat het anders kan en dat onze software een middel is om je werk nog beter en leuker te maken. Als marketingafdeling hebben we de ambitie om van eerste contact tot einde contract waarde te kunnen toevoegen rondom alles wat AFAS doet.
Hoe ziet de Marketing Journey bij AFAS eruit?

Hoe ziet de Marketing Journey bij AFAS eruit?

Naamsbekendheid

Software kan het imago hebben een beetje saai en zakelijk te zijn. Juist het menselijke aspect is belangrijk. Onze sponsorschappen bieden de mogelijkheid om, naast naamsbekendheid, een stuk emotie toe te voegen aan onze klantrelatie. We kunnen individuen een unieke, onvergetelijke ervaring bieden bij AFAS Live, AZ en het AFAS Circustheater.

Van leadinspiratie naar leadgeneratie

Alleen goede software bieden is tegenwoordig niet meer genoeg, je moet kunnen laten zien dat je een partij bent waar iemand zaken mee wil doen. Dit past ook precies bij 'Inspireert Beter Ondernemen'. Hier hebben we zelfs een apart platform voor gemaakt, InspireertBeterOndernemen.nl, om binnen elke fase van het aankoopproces interessante en relevante content te kunnen bieden. Waar 'Inspireert Beter Ondernemen' ingaat op de dagelijkse uitdagingen, laten we op AFAS.nl vervolgens zien wat de oplossing is.

Salesondersteuning

Niet alleen de hoeveelheid nieuwe leads is belangrijk, maar de kwaliteit van die leads is misschien nog wel belangrijker. Daarom gebruiken we BANT-model (Budget, Autority, Need & Timing) om te beoordelen of de door marketing aangeleverde leads geschikt zijn voor een afspraak, om er zo voor te zorgen dat onze sales alleen op pad gaat voor de juiste prospects. Ter ondersteuning, faciliteert marketing onze sales ook met klantverhalen, referenties, inhoudelijke sessies en relevante content.

Klantsucces

Van het moment dat een nieuwe klant de order tekent tot het moment dat het contract opgezegd wordt verdient de klant de juiste aandacht. Ook vanuit een marketingperspectief kun je hier een hoop aan toevoegen. Je wil de juiste informatie die past op de fase van het klant-zijn aanbieden. Jouw klanten zijn jouw ambassadeurs van het product en de bron van inkomsten. Het maken van blije klanten moet daarom het ultieme doel zijn.


Deze opdrachten hebben we voor je

Bij 'klantsucces' proberen wij onze klanten nog succesvoller te maken dan ze al zijn!

Klantsucces

Meer dan 11.000 organisaties maken dagelijks gebruik van de software van AFAS. Van organisaties met enkele medewerkers, tot organisaties met tienduizenden medewerkers. Groot of klein, we willen al onze klanten inspireren beter te ondernemen. Maar wie heeft waar behoefte aan? En hoe kunnen we aan ieders behoefte voldoen?

We hebben verschillende opdrachten voor je klaarliggen in het klantsuccesteam. Er is altijd één stageplek in het klantsuccesteam beschikbaar.

We hebben vanaf september 2019 weer plek voor één nieuwe afstudeerder op Klantsucces!

Naast 'klantsucces' kent onze marketingafdeling ook nog andere disciplines. Onder andere: werken aan naamsbekendheid, leadgeneratie en salesondersteuning.

Een andere richting binnen marketing

De marketingafdeling van AFAS werkt aan naamsbekendheid, leadgeneratie, salesondersteuning en klantsucces. Potentiële onderwerpen van jouw onderzoek zijn: Hoe kunnen we onze inhoudelijke naamsbekendheid verhogen door middel van de sponsorschappen? Wat is de toekomst van leadgeneratie? Hoe zouden wij onze vacatures moeten vermarkten om te kunnen blijven groeien? Hoe zorgen we voor nog meer goede afspraken bij grote bedrijven? 


We hebben vanaf september 2019 weer plek voor één nieuwe afstudeerder binnen de andere richtingen van marketing!

Staat jouw opdracht er niet tussen of start jouw stage op een ander moment dan aangegeven, maar heb je wel een superidee om AFAS verder te brengen? Laat je daar niet door tegenhouden, wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste jonge mensen!

Ben jij degene die wij zoeken?