Wie of wat is AFAS?


We zijn een familiebedrijf en door Great Place To Work uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland en Europa. We hebben een hele sterke identiteit, die zich laat beschrijven met onze kernwaarden: doen, vertrouwen, gek, en familie.

Zo werken we dus ook. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, en vooral: vol passie voor klanten. Als je bij AFAS werkt, dan bén je AFAS.

 

Wie of wat is AFAS?


We zijn een familiebedrijf en uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland en Europa. We hebben een hele sterke identiteit, die zich laat beschrijven met onze kernwaarden: doen, vertrouwen, gek, en familie. 

Zo werken we dus ook. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, en vooral: vol passie voor klanten. Als je bij AFAS werkt, dan bén je AFAS.

Dit is AFAS

Wij maken bedrijfssoftware. Sexy hè!?

Euh... of nou ja: in elk geval onmisbaar voor ieder bedrijf. Bedrijven willen bezig zijn met hun eigen product of dienstverlening, en niet met de administratie. Dus daar helpen we bij.

Onze slimme automatisering maakt bedrijfsprocessen stukken eenvoudiger. Dat gebeurt met onze bedrijfssoftware. Wat zit daarin? Bijvoorbeeld de boekhouding, alles wat met HR te maken heeft en het bijhouden van projecten. Zo houden organisaties tijd over om te doen waar ze goed in zijn. En dát vinden we oprecht inspirerend!

Wij vinden het volstrekt logisch dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Het spreekt dan ook voor zich dat we goed voor onze eigen collega's zorgen, wat ook blijkt uit het feit dat we een Great Place to Work zijn. 

En via de AFAS Foundation stellen we (veel!) geld beschikbaar voor projecten rond de gezondheidszorg, het onderwijs en de maatschappij. Als bedrijf hebben we verder veel aandacht voor milieu en duurzaamheid, en sponsoren we veel lokale projecten.

Waar werken we met z'n allen? In een clubhuis:

 

Feiten & Cijfers


Het gaat goed met AFAS. Met € 248,4 miljoen omzet, 600 blije eikels (m/v/x) en één softwareproduct zijn wij een trots familiebedrijf. We groeien al jaren gestaag. Daardoor kunnen wij veel terugdoen voor medewerkers én maatschappij.

 

12.511

Klanten waar we iedere dag ons best voor doen.

2,2%

Ziektepercentage van alle medewerkers (2022).

9,6

Krijgen we van klanten voor de klantvriendelijkheid.

34,4

Gemiddelde leeftijd van alle medewerkers.

7,2

Gemiddeld aantal jaren in dienst.

33%

Van de sollicitanten werd in 2022 aangenomen.

3,2 miljoen

Nederlanders krijgen hun loonstrook via onze software

68% om 32%

Nu meer mannen dan vrouwen, maar het gaat de goede kant op!

166

Functiewijzigingen in 2022. Doorgroei wordt gestimuleerd!

+67

De eNPS die onze eigen collega's ons geven!

Zo was ons laatste AFAS Uitje 

Ben jij er volgend jaar ook bij?

 

 

Wij hebben vertrouwen in je


Eén van onze kernwaarden is vertrouwen. Wij vertrouwen erop dat je als medewerker in het belang van AFAS handelt. Daarmee heb je ook onze enige regel te pakken, we hebben namelijk géén personeelshandboek of protocollen. Wil je iets declareren? Als het onder de €100,- is, wordt deze automatisch goedgekeurd. Wil je verlof opnemen? Dan wordt dit automatisch goedgekeurd. Want we vertrouwen erop dat je het goed geregeld hebt met je eigen werk en met je team. 

We houden ook van transparantie. Je mag bijna alles zien. Van klachten die binnenkomen, tot hoe alle individuele afdelingen presteren. En heb jij een heel goed idee? Dan hoef je daar niet eerst 3 maanden lang een plan voor te schrijven. Als het goed voelt, gaan we het gewoon doen (nog zo'n kernwaarde, weet je nog?). Blijkt het achteraf toch niet zo goed te werken? Jammer, maar dan hebben we het in ieder geval geprobeerd.

 

Uniek in Nederland!

Met de basis zit het wel goed

En anders horen we graag wat er beter kan.

 

Lunch & alles daaromheen

De lunch is erg geliefd bij collega's én gasten. We streven naar een gezonde lunch met voldoende keuze voor iedereen. Heel de dag kan je vers fruit pakken op je afdeling. Net als verse muntthee en lekkere koffie. En af en toe dan een lekker taartje van Lotte's bakery!

Goede hard- & software

Bij AFAS werk je met goede hard- & software. Geen verouderde versie van Office of een laptop die niet vooruit te branden is. Nee, wij vinden het belangrijk dat je je werk goed kan doen. En ook nog eens veilig. Daarom blijven we hier ook in investeren.

Vitaliteitsprojecten

Een gezond bedrijf begint met gezonde medewerkers. We vinden het belangrijk dat AFAS-medewerkers goed in hun vel zitten, dat ze gezond leven en dat iedereen een goede balans vindt tussen werk en privé. Zit je goed in je vel? We dringen je niks op, maar helpen je graag.

Bootcamp & fitness

Om een gezonde levensstijl te stimuleren heeft AFAS ook haar eigen fitnesszaal. Daarnaast organiseren onze collega's zelf bootcamplessen. Het staat je helemaal vrij om hier bij aan te sluiten. Wel zo lekker na een dag werken!

AFAS-masseur

3 dagen in de week komt onze AFAS-masseur langs. Hier moesten we zelf in eerste instantie ook even aan wennen. Maar onze masseur Ernst is niet meer weg te denken! Je boekt zelf je massage in via Massage Self Service.

Hybride werken?

Thuiswerken is bij AFAS al jaren mogelijk. De pandemie dwong iedereen fulltime thuis te werken. Gelukkig is dit goed mogelijk! Thuis of op kantoor, jij bepaalt zelf wat het beste werkt. Wij hebben vertrouwen in je.

Wij zijn een Great Place To Work

Onze medewerkers staan altijd op nummer één

Great Place To Work™
Certified

December 2019 - December 2020

Great Place To Work™
Certified

December 2021 - December 2022

Best Large Workplaces™
2023

Positie 1

Great Place To Work™
Certified

December 2020 - December 2021

Best Large Workplaces™
2022

Positie 1

Best Large Workplaces™
2021

Positie 1

Best Workplaces™ Europe
2022 - Large

Positie 16

Best Workplaces™ Europe
2021 - Medium

Positie 1

Great Place To Work™
Certified

Januari 2023 - Januari 2024

Meer weten over AFAS?

 

Het maandelijkse cultuurcafé

Iedere maand komen alle medewerkers bij elkaar in ons pand in Leusden. Deze kantoordag bestaat uit kennis delen met elkaar, maar er is ook ruimte voor overleg en inspiratie. Daarnaast vieren we de verjaardagen van onze medewerkers van de afgelopen maand, uiteraard met een heerlijk gebakje. Rond 16.00 uur verzamelen we in ons inpandige theater en daar krijgen we van CEO Bas van der Veldt de 'AFAS Goed/Slecht Nieuwsshow' en de maandcijfers van CFO Arnold Mars. Een deel wordt ingevuld door een afdelingen van AFAS. Dat kan de ene maand de facilitaire dienst zijn en de ander maand komen onze consultants aan bod. We sluiten de kantoordag rond 17.30 uur af met een borrel en frisje in ons restaurant.

Inspiratie van de eindBa(a)s

Dan weet je gelijk dat je gaat werken bij een bedrijf met een visie

 

 

Slim werken, hard genieten

We doen graag leuke dingen met elkaar!

Team- & goed-doen uitje

Als team krijg je een halve dag per jaar om iets leuks met elkaar te doen en halve dag iets goeds om iets te doen voor je medemens. De betreffende stichting waarmee je iets doet wordt aangedragen door de AFAS Foundation.

Inspiratiedagen

Iedere afdeling kent haar eigen inspiratiedagen. De Dev-days, SaCoMa-dagen (Sales, Commercie & Marketing), Support... de inspiratiedagen zijn een combinatie tussen inspiratie, nader tot elkaar komen en even ontspannen.

AFAS-uitje

Onze Party Squad organiseert jaarlijks het welbekende AFAS-uitje voor alle medewerkers en hun partner. Dit is hét moment van het jaar waar je bij moet zijn! Benieuwd hoe zo'n AFAS-uitje eruit ziet? Bekijk dan de afgelopen AFAS-uitjes.

AFAS is trotse sponsor van

Pas jij bij ons?

Neem eens een kijkje bij onze vacatures