Wie of wat is AFAS?


We zijn een familiebedrijf en door Great Place To Work uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland en Europa. We hebben een hele sterke identiteit, die zich laat beschrijven met onze kernwaarden: doen, vertrouwen, gek, en familie.

Zo werken we dus ook. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, en vooral: vol passie voor klanten. Als je bij AFAS werkt, dan bén je AFAS.

Wie of wat is AFAS?


We zijn een familiebedrijf en uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland en Europa. We hebben een hele sterke identiteit, die zich laat beschrijven met onze kernwaarden: doen, vertrouwen, gek, en familie. 

Zo werken we dus ook. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, en vooral: vol passie voor klanten. Als je bij AFAS werkt, dan bén je AFAS.

Dit is AFAS

Wij maken bedrijfssoftware. Sexy hè!?

Euh... of nou ja: in elk geval onmisbaar voor ieder bedrijf. Bedrijven willen bezig zijn met hun eigen product of dienstverlening, en niet met de administratie. Dus daar helpen we bij.

Onze slimme automatisering maakt bedrijfsprocessen stukken eenvoudiger. Dat gebeurt met onze bedrijfssoftware. Wat zit daarin? Bijvoorbeeld de boekhouding, alles wat met HR te maken heeft en het bijhouden van projecten. Zo houden organisaties tijd over om te doen waar ze goed in zijn. En dát vinden we oprecht inspirerend!

Wij vinden het volstrekt logisch dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Dat hebben we altijd al gedaan, maar is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Verspilling voorkomen, zoveel mogelijk gebruikmaken van duurzame en natuurlijke bronnen en werkgeluk faciliteren: we dragen eraan bij met ons CSR-beleidHet spreekt dan ook voor zich dat we goed voor onze eigen collega's zorgen, wat ook blijkt uit het feit dat we een Great Place to Work zijn. In 2023 zijn we zelfs verkozen tot beste werkgever van Europa!

En via de AFAS Foundation stellen we (veel!) geld beschikbaar voor projecten rond de gezondheidszorg, het onderwijs en de maatschappij. Als bedrijf hebben we verder veel aandacht voor milieu en duurzaamheid, en sponsoren we veel lokale projecten.

Waar werken we met z'n allen? In een clubhuis:

 

Feiten & Cijfers


Het gaat goed met AFAS. Met € 289,9 miljoen omzet, 681 blije eikels (m/v/x) en één softwareproduct zijn wij een trots familiebedrijf. We groeien al jaren gestaag. Daardoor kunnen wij veel terugdoen voor medewerkers én maatschappij.

 

12.866

Klanten waar we iedere dag ons best voor doen.

2,4%

Ziektepercentage van alle medewerkers (2023).

9,5

Krijgen we van klanten voor de klantvriendelijkheid.

35,1

Gemiddelde leeftijd van alle medewerkers.

7,9

Gemiddeld aantal jaren in dienst.

33%

Van de sollicitanten werd in 2023 aangenomen.

3,4 miljoen

Nederlanders krijgen hun loonstrook via onze software

67% om 33%

Nu meer mannen dan vrouwen, maar het gaat de goede kant op!

75

Functiewijzigingen in 2023. Doorgroei wordt gestimuleerd!

+67

De eNPS die onze eigen collega's ons geven!

Zo was ons laatste AFAS Uitje 

Ben jij er volgend jaar ook bij?

 

 

Alles vanuit onze cultuur

Wij inspireren organisaties om beter te ondernemen. We inspireren de wereld om ons heen om beter te doen. En we inspireren onze medewerkers om het beste uit zichzelf te halen. Dat begint allemaal met onze cultuur. Dit zijn de belangrijkste pijlers: vertrouwen, gek, familie en doen. 

Alles begint met vertrouwen. Bij AFAS hebben we maar één regel en dat is: handel vanuit gezond verstand in het belang van AFAS. Vertrouwen is ook ruimte geven. Want dan ontstaan de mooiste initiatieven. Heb je een idee? Ga ervoor! Daarvoor heb je niet van tien mensen goedkeuring nodig. 

Je mag een tikkeltje gek zijn. Graag zelfs. Houden we van. Gek is leuk, gek zorgt voor verbinding, maar gek is vooral: origineel. We houden van gedurfde ideeën die werkelijk anders zijn. Het is dé manier om inspirerend te ondernemen. 

Als je bij ons werkt hoor je vanaf dag één bij de AFAS-familie. We zijn er voor elkaar, in voor- en tegenspoed. Daar hoort ook bij dat we direct en eerlijk tegen elkaar durven te zijn. Het is de kracht van een familiecultuur. 

Leren door te doen; dat is ons motto. Oeverloze plannenmakerij is niet aan ons besteed. Doeners zijn we! Bijsturen kan altijd nog. Blijkt het achteraf toch niet zo goed te werken? Jammer, maar dan hebben we het in ieder geval geprobeerd.Uniek in Nederland!

Met de basis zit het wel goed

En anders horen we graag wat er beter kan.

 

Lunch & alles daaromheen

De lunch is erg geliefd bij collega's én gasten. We streven naar een gezonde lunch met voldoende keuze voor iedereen. Heel de dag kan je vers fruit pakken op je afdeling. Net als verse muntthee en lekkere koffie. En af en toe dan een lekker taartje van Lotte's bakery!

Goede hard- & software

Bij AFAS werk je met goede hard- & software. Geen verouderde versie van Office of een laptop die niet vooruit te branden is. Nee, wij vinden het belangrijk dat je je werk goed kan doen. En ook nog eens veilig. Daarom blijven we hier ook in investeren.

Vitaliteitsprojecten

Een gezond bedrijf begint met gezonde medewerkers. We vinden het belangrijk dat AFAS-medewerkers goed in hun vel zitten, dat ze gezond leven en dat iedereen een goede balans vindt tussen werk en privé. Zit je goed in je vel? We dringen je niks op, maar helpen je graag.

Sporten

Om een gezonde levensstijl te stimuleren heeft AFAS ook haar eigen fitnessruimte, sportzaal en padelbaan. Daarnaast worden er verschillende sportlessen georganiseerd. Het staat je helemaal vrij om hier bij aan te sluiten.

AFAS-masseur

3 dagen in de week komt onze AFAS-masseur langs. Hier moesten we zelf in eerste instantie ook even aan wennen. Maar onze masseur Ernst is niet meer weg te denken! Je boekt zelf je massage in via Massage Self Service.

Hybride werken

Thuiswerken is bij AFAS al jaren mogelijk. De pandemie dwong iedereen fulltime thuis te werken. Gelukkig is dit goed mogelijk! Thuis of op kantoor, jij bepaalt zelf wat het beste werkt. Wij hebben vertrouwen in je.

Wij zijn een Great Place To Work

Onze medewerkers staan altijd op nummer één

Best Workplaces™ For Women
2024 - Large

Positie 1

Best Workplaces™ Europe
2022 - Large

Positie 16

Best Large Workplaces™
2021

Positie 1

Best Workplaces™ Europe
2023 - Large

Positie 1

Best Large Workplaces™
2022

Positie 1

Great Place To Work™
Certified

December 2020 - December 2021

Best Large Workplaces™
2023

Positie 1

Great Place To Work™
Certified

December 2021 - December 2022

Great Place To Work™
Certified

December 2019 - December 2020

Great Place To Work™
Certified

Januari 2023 - Januari 2024

Best Workplaces™ Europe
2021 - Medium

Positie 1

Meer weten over AFAS?

 

AFAS Foundation

De AFAS Foundation stelt geld beschikbaar voor projecten over de hele wereld binnen de gezondheidszorg, het onderwijs en de maatschappij. Vanuit de AFAS Foundation helpen we anderen om dromen waar te maken. We geloven in projecten die veel impact hebben en anderen inspireren om aan te haken. Elk jaar gaat er een belangrijk deel van onze winst naar de AFAS Foundation. In 2024 gaat er € 9 miljoen naar goede doelen en maatschappelijke projecten. Ook zijn een heel aantal van onze collega's betrokken bij de AFAS Foundation als projectleider. Daarnaast besteden we aandacht aan lokale doelen en krijgt afgeschreven hardware een nieuwe bestemming bij diverse scholen. 

De AFAS Foundation is een zelfstandige stichting. Dit betekent dat deze stichting zich richt op giften die een duidelijk doel dienen buiten het belang van AFAS Software zelf.

 

Het maandelijkse cultuurcafé

Iedere maand komen alle medewerkers bij elkaar in ons pand in Leusden. Deze kantoordag bestaat uit kennis delen met elkaar, maar er is ook ruimte voor overleg en inspiratie. Daarnaast vieren we de verjaardagen van onze medewerkers van de afgelopen maand, uiteraard met een heerlijk gebakje. Rond 16.00 uur verzamelen we in ons inpandige theater en daar krijgen we van CEO Bas van der Veldt de 'AFAS Goed/Slecht Nieuwsshow' en de maandcijfers van CFO Arnold Mars. Een deel wordt ingevuld door een afdelingen van AFAS. Dat kan de ene maand de facilitaire dienst zijn en de ander maand komen onze consultants aan bod. We sluiten de kantoordag rond 17.30 uur af met een borrel en frisje in ons restaurant.

Inspiratie van de eindBa(a)s

Dan weet je gelijk dat je gaat werken bij een bedrijf met een visie

 

 

Slim werken, hard genieten

We doen graag leuke dingen met elkaar!

Team- & goed-doen uitje

Als team krijg je een halve dag per jaar om iets leuks met elkaar te doen en halve dag iets goeds om iets te doen voor je medemens. De betreffende stichting waarmee je iets doet wordt aangedragen door de AFAS Foundation.

Inspiratiedagen

Iedere afdeling kent haar eigen inspiratiedagen. De Dev-days, SaCoMa-dagen (Sales, Commercie & Marketing), Support... de inspiratiedagen zijn een combinatie tussen inspiratie, nader tot elkaar komen en even ontspannen.

AFAS-uitje

Onze Party Squad organiseert jaarlijks het welbekende AFAS-uitje voor alle medewerkers en hun partner. Dit is hét moment van het jaar waar je bij moet zijn! Benieuwd hoe zo'n AFAS-uitje eruit ziet? Bekijk dan de afgelopen AFAS-uitjes.

AFAS is trotse sponsor van