De AFAS cultuur


We zijn een Nederlands familiebedrijf. Met een sterk DNA, dat zich het beste laat beschrijven met onze kernwaarden: doen, vertrouwen, gek, en familie. Zo werken we dus ook. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, en vooral: vol passie voor onze klanten. We zijn de ideale twaalfde man, zeg maar. Dat willen we graag zo houden, en daar werken we allemaal, elke dag aan mee. Want als je bij AFAS werkt, dan bén je AFAS.
Dit is AFAS


Wij maken bedrijfssoftware. Sexy hè! Of nou ja, in elk geval onmisbaar voor ieder bedrijf. Omdat bedrijven bezig willen zijn met hun product of dienstverlening, en niet met de administratie die daarbij hoort. Daar helpen we bij. Onze slimme automatisering maakt bedrijfsprocessen stukken eenvoudiger. Dat gebeurt in één standaardoplossing, of het nu gaat om de financiële administratie, salarisadministratie of projectadministratie. Zo houden ondernemers tijd over om te doen wat ze moeten doen: ondernemen. En dát vinden we oprecht sexy en inspirerend!

Wij vinden het volstrekt logisch dat we met plezier onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Het spreekt dan ook voor zich dat we goed voor onze eigen mensen zorgen. En via de AFAS Foundation stellen we geld beschikbaar voor projecten rond de gezondheidszorg, het onderwijs en de maatschappij. Als bedrijf hebben we verder veel aandacht voor milieu en duurzaamheid, en sponsoren we veel lokale projecten.Feiten & Cijfers


Het gaat goed met AFAS. Met €141 miljoen omzet, 450 blije eikels en één softwareproduct zijn wij een trots familiebedrijf. We groeien al jaren gestaag door. Daardoor kunnen wij veel terugdoen voor medewerkers én maatschappij.


Kantoorpand

1

Nieuw kantoorpand in ontwikkeling in Leusden.

Ziektepercentage

1,9

Ziektepercentage (%) van alle medewerkers (2018).

Klantvriendelijkheid

9,3

Gemiddelde cijfer voor klantvriendelijk van support.

Leeftijd

34,2

Gemiddelde leeftijd van alle medewerkers.

Duur in dienst

7

Gemiddeld aantal jaren in dienst.

Sollicitanten

783

Sollicitanten in 2018.

Muntthee

1.688

Bossen munt voor in de thee.

Klanten

11.021

Aantal klanten.

Functiewijzigingen

98

Functiewijzigingen in 2018. Doorgroei wordt gestimuleerd!

Arcadekasten

134.300

High-score Donkey Kong.
Kun jij Hans Keukens verslaan?


Wij hebben vertrouwen in je


Eén van onze kernwaarden is vertrouwen. Wij vertrouwen erop dat je als medewerker van AFAS in het belang van AFAS handelt. Daarmee heb je ook onze enige regel te pakken. Wil jij iets declareren? Als het onder de €100,- is, wordt deze automatisch goedgekeurd. Wil je verlof opnemen? Dan wordt dit automatisch goedgekeurd. Jij en je team zijn onderling verantwoordelijk dat het werk altijd door gaat.

Je mag bijna alles zien. Van klachten die binnenkomen, tot hoe alle individuele afdelingen presteren. En heb jij een heel goed idee? Dan hoef je daar niet eerst drie maanden lang een plan voor te schrijven. Als het goed voelt, gaan we het gewoon doen. Blijkt het achteraf toch niet zo goed te werken? Dan hebben we het in ieder geval geprobeerd.

Wij vertrouwen op jouw expertise. En dat betaalt zich terug.


Wij vertrouwen jeMet de basis zit het wel goed

En anders horen we graag wat er beter kan.


De gezonde lunch

Lunch & alles daaromheen

De lunch is erg geliefd bij collega's én gasten. We streven naar een gezonde lunch met voldoende keuze voor iedereen. Woensdag is soepdag, vrijdag is snackdag. Heel de dag kan je vers fruit pakken op je afdeling. Net als verse muntthee en lekkere koffie.Goede hardware en software

Goede hard- & software

Bij AFAS werk je met goede hard- & software. Geen verouderde versie van Office of een laptop die niet vooruit te branden is. Nee, wij vinden het belangrijk dat je je werk goed kan doen. En ook nog eens veilig. Daarom blijven we hier ook in investeren.


Vitaliteitsproject

Vitaliteitsprojecten

Een gezond bedrijf begint met gezonde medewerkers. We vinden het belangrijk dat AFAS medewerkers goed in hun vel zitten, dat ze gezond leven en dat iedereen een goede balans vindt tussen werk en privé. Zit je goed in je vel? We dringen je niks op, maar helpen je graag.


Bootcamp en sporten bij AFAS

Bootcamp & fitness

Om een gezonde levensstijl te stimuleren heeft AFAS ook haar eigen fitnesszaal. Daarnaast organiseren onze collega's zelf bootcamplessen. Het staat je helemaal vrij om hier bij aan te sluiten. Wel zo lekker na een dag werken!Massage

AFAS-masseur

3 dagen in de week komt onze AFAS-masseur langs. Hier moesten we zelf in eerste instantie ook even aan wennen. Maar onze masseur Ernst is niet meer weg te denken! Je boekt zelf je massage in via Massage Self Service.


Pooltafel

Even een potje...

Even een potje poolen, tafelvoetballen, tafeltennis of achter de arcadekasten? Ontspannen en plezier maken vinden we cruciaal. Aan de pooltafel ontmoet je nieuwe collega's en ontstaan vaak de beste ideeën.


Meer weten over de arbeidsvoorwaarden?

Het maandelijkse cultuurcafé

Iedere maand komen alle medewerkers bij elkaar in ons pand in Leusden. Deze kantoordag bestaat uit kennis delen met elkaar, maar er is ook ruimte voor overleg en inspiratie. Daarnaast vieren we de verjaardagen van onze medewerkers van de afgelopen maand, uiteraard met een heerlijk gebakje. Rond 16.00 uur verzamelen we in ons inpandige theater en daar krijgen we van CEO Bas van der Veldt de 'AFAS Goed/Slecht Nieuwsshow' en de maandcijfers van CFO Arnold Mars. Een deel wordt ingevuld door een afdelingen van AFAS. Dat kan de ene maand de facilitaire dienst zijn en de ander maand komen onze consultants aan bod. We sluiten de kantoordag rond 17.30 uur af met een borrel in ons restaurant.Inspiratie van de eindBa(a)s

Dan weet je gelijk dat je gaat werken bij een bedrijf met een visie

Slim werken, hard genieten

We doen graag leuke dingen met elkaar!


Team en goeddoenuitje

Team- & goed-doen uitje

Als team krijg je een halve dag per jaar om iets leuks met elkaar te doen en halve dag iets goeds om iets te doen voor je medemens. De betreffende Stichting waarmee je iets doet wordt aangedragen door de AFAS Foundation.Inspiratiedagen

Inspiratiedagen

Iedere afdeling kent haar eigen inspiratiedagen. De Dev-days, SaCoMa-dagen (Sales, Commercie & Marketing), Support... de inspiratiedagen zijn een combinatie tussen inspiratie, nader tot elkaar komen en even ontspannen.


AFAS-uitje

Onze Party Squad organiseert jaarlijks het welbekende AFAS-uitje voor alle medewerkers en hun partner. Dit is hét moment van het jaar waar je bij moet zijn! Benieuwd hoe zo'n AFAS-uitje eruit ziet? Bekijk dan de afgelopen 6 AFAS-uitjes.


AFAS is trotse sponsor van


AFAS Stadion - AZ Alkmaar
Logo AZAFAS Live optreden
Logo AFAS Live


Anastasia AFAS Circustheater
Logo AFAS CircustheaterZo ziet ons pand eruit

Maar eind 2020 gaan we verhuizen... naar de overkant.

Tip: draai je scherm een kwartslag.Het nieuwe AFAS Experience Center | 2020

Werk jij straks op het meest indrukwekkende kantoor van Nederland?

nieuwbouw AFAS Experience Center Hoofdkantoor
  • 44.000 m² oppervlakte
  • Nieuw hoofdkantoor met 750 werkplekken
  • Eigen restaurant (met chef-kok)
  • Eigen theater met 820 zitplekken

Meer weten? Check www.afas.nl/nieuwbouw.

nieuwbouw AFAS Experience Center theaterDNAFAS

Heb jij het juiste DNAFAS?

Neem eens een kijkje bij onze vacatures